9 ötlet, milyen sorozatot darálj le hétvégén

Otthonülők, sorozatfüggők, ne keresgéljetek! A hétvége legyen tényleg a pihenésé, amikor még azzal sem kell töltenetek a drága időt, hogy kutakodjatok megnézendő sorozatok után. 9 jó ötletünk van többféle igényre, olyan darabok, amik bár kevésbé ismertek, egyszerűen kár lenne őket kihagyni.

Olyat néznék, ami…

Könnyű, szórakoztató és háttérzajnak is tökéletes a hétvégi takarításhoz:

  • Fresh Off The Boat: Új arcok a Távol-Keletről, akik 1995-ben Washingtonból kiköltöznek Orlando-ba. Igazi feelgood komédia, a férj-feleség dinamika pedig átlendít minket a laposabb faji poénokon is. Nagy kedvencünk a mindig őszintén savanyú arcú anyuka, aki tökéletesen szembemegy a tömény vattába burkolt családanya típusnak, amiket a tipikus sorozatok vonultatnak fel és lássuk be, ő sokkal közelebb áll a valósághoz.
  • Welcome to Sweden: A sorozat készítője, producere és főszereplője Greg Poehler, aki a saját élményeit írta meg, hiszen ő maga is kiköltözött Svédországba, hogy a szerelmével lehessen. A humora üdítő, a poénok élét persze a svéd-amerikai kultúrális különbségek adják, de a komolynak szánt részeket is feldobják a svéd párbeszédek. Jó móka!:)
  • UnREAL: Ajánljuk azoknak, akik szeretik a valóságshow-kat és azoknak, akik irtóznak tőlük. Ez ugyanis pont a határon van: megmutatja a reality-k betegesen torz világát a kulisszák mögül. Antihősök, cinizmus, műdráma – normálisnak tűnő emberek szemszögéből, akik úgy báboznak, hogy másokat minél embertelenebbül megalázhassanak. 

unreal_still

Enged egy kicsit gondolkodni, könyvszerű, így tökéletes párja egy bögre forró teának:

  • Black Mirror: Erről már egyszer bővebben írtam, még mindig nagy kedvenc és méltatlanul ismeretlen nálunk. A jövőből merít és félelmetes kérdéseket dob fel sokszor technikai csavarokkal. A 6 rész más-más sztori, előtte érdemes utánaolvasni és a jobbakkal kezdeni, hogy ráhangolódj a stílusára. Segítség itt!
  • Mildred Pierce: Szeretjük a Kate Winslet félmosolyával meghintett általános, borús hangulatot. Ez a nő tényleg bármit csinál, zseniális. Az ötrészes minisorozatban a világválság idején járunk, amikor Mildred, férje hűtlenségét megelégelve kilép a házasságból egyedül maradva két leányával. Az egyedülálló anyukáknak pedig nincs helye az ideális (átlag anyás) világban, így a ranglétra legaljára visszacsúszva próbálunk visszakapaszkodni, amolyan Kate Winslet-es büszkeséggel. Átélhető, elgondolkodtató, még ha kicsit lassabb is.
  • Olive Kitteridge: Még mielőtt belekezdenék, egy fontos üzenet a margóra: szeretnék itt élni, ahol a történet játszódik. Ez a sorozat tökéletes példája annak, hogyan kell megteremteni azt az atmoszférát, amit ha szépen megalapoztak, pár jó karakrterrel már nyert ügyük van. Márpedig itt minden megkapunk. A türkisz-fehér, sirályoktól hangos és finoman arcbavágós lágyszellős vidéken megismerhetjük az idős párost, akik egymásnak totális ellentétei: a szigorú, mogorva és nyers Olive Kitteridge-t és a melegszívű, szelíd Henry-t. A sorozat középpontjában az öregedés és a mulandóság súlya áll, családi keretek között szépen kibontva. Már csak Olive karakteréért is megéri belekóstolni!

Frances McDormand in New York, Sept. 29, 2014. McDormand, an Oscar-winning actress who set the HBO mini-series âÄúOlive KitteridgeâÄù in motion and stars in it, chafes at HollywoodâÄôs conventions and defies its norms. (Alison Cohen Rosa/The New York Times) -- PHOTO MOVED IN ADVANCE AND NOT FOR USE - ONLINE OR IN PRINT - BEFORE OCT. 19, 2014.

Kicsit misztikus, de nagyon magával ragadó

  • Leftovers: Nem kérdés, hogy ezt ajánlom, tulajdonképpen minden listára ráteszem, annyira beszippantott. Itt írtam arról, hogyan szerettem meg mégis az első lepattanás után és már a második évadot daráljuk. A sorozat azt mutatja meg – nagyon leegyszerűsítve, milyen az élet azután, hogy minden ok és előjel nélkül elveszíted a szeretteidet. Bár az évadzáró volt az igazi csúcs, az odavezető út is hihetetlenül érdekes, részről-részre ismerjük meg a karaktereket, a hirtelen szétszakadt családokat és a mérhetetlen gyászt, amit az eltávozottak hagytak maguk után. 
  • Humans: Sosem gondoltam volna, hogy egy ilyen sorozat tetszhet, de nagyjából egy hét alatt a végére is értünk. A Humans azt a jövőt mutatja meg félelmetesen hihetően, amikor már emberi robotok veszik át a napi teendőket – leginkább a ház körüli feladatokat. Ezek az androidok bár teljesen emberszerűek, nincsenek érzéseik, nem képesek önálló cselekedetre – elvileg. De minden technikai csodánál csúszhat egy kis hiba a rendszerbe, ahogy ebben a sorozatban persze meg is történik.
  • Fortitude: A Fortitude-ot Izlandon forgatták, ezért ha történet elsőre nem is szippantja be az embert, a látvány egyértelműen. Kisvárosi nyomozós átívelős kriminek indul, mint például a Broadchurch, így aki szereti mostanság divatos – leginkább angol – műfajt, annak érdemes egy próbát tenni. Itt olvashatsz róla bővebben!