Mit nézzek ma este? 15 jó filmet ajánlunk!

M

Amikor legyűrted a 3.657 napi kihívást, még mindig marad egy kérdésed nap végére: mit nézzek este? Erre már persze annyira fáradt vagy, hogy amint elkezdesz böngészni jó filmek vagy sorozatok után, 3 perc után feladod. Végül pont annyi idő alatt találod meg a hangulatodnak megfelelőt, ami alatt már egy komplett másfélórás sztorit megnézhettél volna. Ismerős? Na most megspóroljuk Neked ezt az időt. Ajánlódömping következik, csupa megnézésre érdemes darabból:

Olyat néznék, ami…

Csajos és vígjáték: ne legyen végtelenül bugyuta, de lehessen rajta őszintén mosolyogni

 • Felkoppintva: Alison, a huszonnégy éves, ambiciózus tévériporter valószerűtlen egyéjszakás kalandja nem marad következmények nélkül: teherbe esik, de ami ennél is rosszabb, az maga a leendő apa személye. Elég pasis humora van, de pont ettől olyan eredeti.
 • Exek és szeretők: Imádom Julia Louis-Dreyfus-t! Ahogy a vigyora vicsorításba vált, rámfagy a mosoly. A film egyszerűen nem több annál, hogy összejön a vicces, magányos Alberttel, majd egymás agyára mennek, amikor beárnyékolja a felhőtlen első heteket az ex. Valamely kis részletében mindenki magára ismerhet, olyan valódi. Én például abban, amikor Eva, a főszereplő masszőr folyton zsörtölődik, hogy az egyik kuncsaftjához – aki férfi – rengeteg lépcsőfok vezet és folyton fel kell cipelnie egyedül a masszázságyat és micsoda egy bunkó, hogy fel sem ajánlja a segítségét. Mire egy barátja megkérdezi: kérted valaha, hogy segítsen? Milyen igaz. 

 • Őrült, dilis szerelem: nagyjából olyan, mint a többi hasonló vígjáték, hiszen felvonultat minden szimpatikus, ismertebb arcot, de ha már választani kell közülük egyet, legyen ez. Nem, nem Ryan Gosling miatt, hanem Steve Carell és az üdítően vicces Emma Stone miatt húzok mellé egy strigulát.

Bármilyen vígjátékot: semmi nem érdekel, csak legyen visítva nevetős

 • Másnaposok: Epic és megunhatatlan. Ugyanmár, ki ne dúdolná folyton a Tigris dalt, ha meglátja, hogy megint a Másnaposok megy?  Ráadásul ez olyan, mint a Julie&Julia – ahányszor elkapjuk a TV-ben, annyiszor végignézzük, mintha mi választottuk volna és nem hatodjára néznénk.
 • A diktátor // Borat: Mindent egyszerre képvisel, amit nem szeretek: közönséges, blőd és nőgyűlölő, mégis hangosan nevetek rajta. Nem is bírok választani a Sacha Baron Cohen két klasszikusa közül, leginkább váltogatjuk, de tökéletes választás az agyhalott kikapcsolós estékre.
 • Koszorúslányok: Ezt a filmet sem az eredeti sztori miatt díjazzuk, hanem a fanyar humorú, kínosan őszinte Annie miatt, akinek a világon semmi sem jön össze:se pénze, se párja, a munkáját pedig utálja. A koszorúslány szerep szinte mellékes, ez inkább újra egy olyan sztori, amivel nagyon lehet azonosulni.

Mindegy, csak szerepeljen benne Ryan Gosling

 • Blue Valentine: Sokan csak a vattacukor filmekből ismerik, pedig létezik Ryan Goslingnak egy sokkal szerethetőbb arca. A Blue Valentine-t nemrég véletlenül kellemes-romantikus címkével ajánlottam valakinek, akitől utána visszakaptam egy nem túl hálás köszit, majd mikor újra megnéztem, akkor jött a felismerés, hogy mekkorát tévedtem. Ez egy sötét, valóságos anti-szerelmi dráma, amiben mi is érezhetjük az elmúlás után hagyott rideg ürességet, ha akarjuk, ha nem. De néha ilyen is kell.
 • A törés: Amikor Ted rájön, hogy a fiatal felesége megcsalja, tökéletes gyilkossági tervet eszel ki. A házába berontó rendőrök pisztollyal a kezében találják, és Crawford nem is tagadja, hogy lelőtte a nejét, letartóztatják, és börtönbe zárják. Izgalmas 2 órás macska-egér harc veszi kezdetét a pimaszul sármos Willy-vel, aki túl későn veszi észre, hogy ő is csak a játék része.
 • Túl a fenyesen: Szintén egy kevésbé ismert filmje, amiben egy titokzatos és vakmerő motorversenyzőként hátat fordít az utazó cirkusz kaszkadőrcsoportjának, és egykori szerelméhez, Rominához (Eva Mendes) száguld, amikor megtudja, hogy a nő titokban fiút szült neki. Hogy gondoskodni tudjon új családjáról, Luke bankrablónak áll és ehhez extrém motorversenyzői képességeit veti be. Nagyon jól kigondolt történet, minőségi szórakozás mind a 140 perce.

Legyen valódi, igaztörténetes és torokszorítóan drámai

ANGELINA JOLIE stars as Christine Collins in the provocative drama from director Clint Eastwood, ?Changeling?. Based on the actual incident that rocked California?s legal system, the film tells the shocking tale of a mother?s quest to find her son, and those who won?t stop until they silence her.

 • Changeling: 1928 márciusának egyik szombat reggelén, Los Angelesben Christine Collins elbúcsúzik a kilencéves kisfiától, akit egyedül nevel, azután munkába megy. Este, amikor hazaér, a legszörnyűbb rémálma válik valóra: a kis Walternek nyoma veszett. A hátborzongató igaz történetnek a legnagyobb hőse Angelina Jolie, a harcos anya. Többször is láttam, mindig magával ragad.
 • The blind side: Sose értettem, hogyan lehet, hogy valaki nem látta ezt a filmet. Hihetetlenül motiváló életrajzi dráma, amiben a  jómódú, középosztálybeli, fehér bőrű házaspár magához veszi a nagydarab, lézengő fekete bőrű kamaszt. A Tuohy család új fiúra, gyerekeik testvérre, Michael pedig otthonra lel. 
 • Boldogság nyomában: Milyen az, amikor valaki (aki ráadásul Will Smith) fáradhatatlanul próbál meggazdagodni, és végül csak egyre szegényebb lesz? Ráadásul a felesége is elhagyja, majd magára marad az ötéves kisfiával. Innen szép felállni, igazi küzdős film, töménytelen drámával.

Ne legyen sok köze a valósághoz, legyen nagyon elrugaszkodós

 • Up!: A 78 éves Carl Fredricksen felesége elvesztése óta magányosan, visszahúzódva éli mindennapjait. Az öreg házára szemet vet az a társaság, Carlt azonban odaköti a sok emlék. Az álmait sirató öregúr merész tettre szánja el magát: kihasználva egykori léggömbárusi gyakorlatát egyetlen éjszaka alatt fellufizza a házát, és reggel, mielőtt az idősek otthonába szállítanák, felemelkedik vele a levegőbe. Pont annyira bájos, mint amilyennek a történet alapján tűnik, ez se maradjon le a listáról!
 • Her: Nem egy fárasztó nap végére, de ajánljuk – főleg geek lelkületű embereknek. A történet szerint Los Angelesben, a közeli jövőben él Theodore Twombly, aki próbálja kiheverni, hogy tönkrement egy hosszú kapcsolata. Egy nap unalmában letölt egy új, intelligens operációs programot. Így találkozik Samantha-val, pontosabban a hangjával, amely valósággal megigézi. Kiderül, hogy Samantha okos és éleslátó, érzékeny és meglepően vicces. A film pedig némileg nyomasztó, de kifejezetten érdekes és újszerű.
 • Ruby Sparks: Tündéri egy történet: Calvin, a fiatal regényíró kitalál egy női karaktert, akiben minden megvan, amire csak vágyik az életben. Az ötlet beválik, Ruby figurája valósággal felvillanyozza. Azután egy héttel később Calvin teljesen elképed, amikor a kanapéján ott találja Rubyt, a maga kézzelfogható valójában: egy élő, lélegző, beszélő emberként. Ebben is minden benne van, amit a párkapcsolatokról tudni illik, csak elég elvont formában.
Hívj meg minket egy kávéra

 

Kizárt, hogy ne sírj ezeken a filmeken!

Még több film, amit látnod kell

 

Szerző

ek

Csoki-, munka- és sorozatfüggő.