Háttérzaj: 7 tipikus home office sorozat

H

A cikk apropóját gondolom nem kell hosszan kifejtenem. Azért vezetem mégis fel, mert annyira jó lesz visszaolvasni, amikor túlleszünk ezen az egészen. Amikor kint A világban, más emberek társaságában, az eddig alulértékelt szabadságban beszélgetünk arról, hogy volt egyszer egy vírus. Egy vírus, ami a négy sarkából fordította ki a világot, teljesen újrakeretezve a mindennapokat.

Tudod mit tettünk mi ekkor, kedves olvasó? Otthon maradtunk. Felelősen bezárkóztunk, és tettük a dolgunkat. Megtanultuk máshogy tölteni a mindennapokat, új rutinokat kialakításával, felvértezve a problémamegoldás széles eszköztárával és igazodtunk ehhez az időszakhoz. Mert a sok bizonytalanságban van mégis egy biztos pont: rajtunk múlik a holnap.

VAN IDŐD A SOROZATOKRA

És bár igen, bezárkóztunk, és otthonról dolgoztunk, azért azt is észrevettük, hogy a home office-ban még meg kell találni az egyensúlyt, akár a három meeting és két gyerek együttes kezelésében, akár az excel tábla és az őrületes csend orvosolásában.

Ez utóbbira mutatjuk, miket kapcsolj be a tipikus Jóbarátok, Girls, Agymenők kombináción túl, hogy a munka mellett fél szemmel kicsit ki is kapcsolj. De tényleg csak fél szemmel.

Jobb idők

BETTER THINGS — Pictured: (l-r) Celia Imrie as Phil, Olivia Edward as Duke, Mikey Madison as Max, Hannah Alligood as Frankie, Pamela Adlon as Sam Fox. CR: Pamela Littky/FX

Fáradt, szarkasztikus, fájdalmas, nyers, erős, karakteres, bámulatos. Sammy, a három lányát egyedül nevelő anyuka története megéri, hogy két e-mail között kövesd a mindennapjait. Kötelező néznivaló minden anyának és leendő anyáknak, Californication és Pamela rajongóknak és azoknak, akik szeretik a valóságot látni egy sorozatban. Bővebben itt.

THE BOLD TYPE

Három éve írtam róla, azóta már a 4. évadnál jár a The Bold Type, ami a Cosmopolitan főszerkesztőjének saját történetén alapul és betekintést nyújt egy női magazin mozgalmas mindennapjaiba. Iszonyat könnyed, kifejezetten csajos, pont csak annyira mozgalmas, hogy munka mellett egy jó alaphangulatot adjon. Minimum a zenékkel.

BIZONYTALAN

A sztori nagyon egyszerű: a nyerő barátnő páros, Issa és Molly együtt menetel önmaguk megismerésének útján, munkában, magánéletben is keresik a helyüket. Szintén nem az a kategória, amit képkockáról képkockára kellene meredten figyelni, de ne lepődj meg, ha táncolva viszed ki az üres bögrédet a konyhába, ha ez szól a háttérben.

KENDERFUTÁR

Az HBO-n elérhető Kenderfutárban, a biciklis díler ügyletein keresztül láthatjuk New York, pontosabban Brooklyn legkülönbözőbb embereit, akik ugyanattól az elosztótól, de mindannyian más és más ok miatt szerzik be füvet. Valójában a Kenderfutár egy nagyvárosi korrajz, az eklektikus urbán társadalom egyedi bemutatása. Minden egyes epizódban más szubkultúra tagjára téved a spotlámpa fénycsóvája, tartsd rajta te is a fél szemedet!

CATASTROPHE

A sztori, azaz a címben visszaköszönő katasztófa egy amerikai üzletember és egy ír tanárnő véletlen találkozásából pattan ki, ami először egy közös babához és ezzel együtt egy hatalmas döntéshez vezet. Szeretnivaló, egyszerre vicces és fanyar, ne hagyd ki, ha éppen hangos nevetésre vágysz.

WORKIN’ MOMS

Nagyon anyukás, de nem csak anyáknak jó a sztori. A Workin’ Moms-ban négy nőt ismerhetünk meg, aki a szülési szabadság után – túl hamar – visszatér a munkába. Küzdenek, nyernek, majd újra mélyre kerülnek és kezdődik minden elölről. Ez az ő igaz történetük, úgy, ahogy eddig talán még képernyőn soha sem láttuk. Pedig ismerjük őket, ők a szomszédjaid, kolléganőid és barátnőid, vagy talán te magad is egy vagy közülük. Bővebben itt.

MASTER OF NONE

A Girls zseniális “fiú változata”, párkapcsolati ügyek, kulturális kérdések, egy vicces, de mégis kifejezetten intellektuális sorozatban. Bár sokszor olyan komoly témák vannak terítéken, mint az idősek kezelése, az indiaiak foglalkoztatása a filmiparban, vagy a melegség elfogadása családon belül, még könnyed, szórakoztató, és ha félig figyelsz, akkor is a tracken tudsz maradni.

Ha egyik sem győzött meg

Nézd meg a többi ajánlónkat!

Szerző

ek

Csoki-, munka- és sorozatfüggő.