Sorozatmustra: 2015 újoncai női szűrővel

S

2015 is bővelkedik számos ugyanolyan és mellette sok reményteli sorozattal, de ezzel a listával célirányosan kiválogathatjátok azokat, amiknek érdemes egy esélyt adni. A női szűrő alatt nem azt értem, hogy ezek tipikusan csajos sorozatok, de van 1-2 olyan darab, amitől biztosan frászt kapnak a férfiak.

Ez is érdekelhet: 2015 legjobb sorozatainak listája

1. Togetherness

Van valami az HBO saját gyártású sorozataiban, ami nekem egyből egy alap minőségi szórakozást prognosztizál. A magyarul “Együttlét” címen futó dramedy egy érzelmileg megkopott házaspár és a hozzájuk beköltöző lakók nevetős-sírós mindennapjait mutatja be. Eléggé Married (minőségben is közepes) vonal, de úgy tűnik, a párkapcsolati sorozatokra valamiért tényleg van igény. 30-as nők előnyben! 

2. Fortitude

Az idei sorozatzajban figyeljünk az északi sarkkörön túlra is, hiszen a Fortitude hoz végre egy új színt a krimisorozatok egyszínű palettájára. Adott egy idilli és nem épp mindennapi helyszín, egy sarkköri sziget, ahol nyilván nem történik semmi, nemhogy bűnözés. A hely tényleg mesés. Az idő és a látvány mindig jeges, minden olyan friss és mégis hátborzongató. A sztori egy másik helyen valószínűleg nem érne ennyit, hiszen a kisvárosi gyilkosságok tipikus nyomozási mérföldköveit már a legtöbben kisujjból kirázzák, de itt annyi szál van, hogy esélytelen rájönni, melyik történés tereli el éppen a lényegről a figyelmet. 


3. Empire

Modern mese, erős zenei beütéssel. Amerikában már imádják, nekem mondjuk túl holliwood-i, de valamiért mégis beszippantja az embert. A főszerepben az Oscar-díjra jelölt Terrence Howardot láthatjuk, ő alakítja Lucious Lyont, a hip-hop koronázatlan királyát, akinek el kell döntenie, hogy melyik fia vigye tovább a kemény munkával felépített lemezkiadót. A karakterek közül kiemelkedő Lucious volt felesége Cookie (Taraji P. Henson), aki beleköp a mlliomos levesébe és ő is kéri a jussát, ha már férje miatt ült a börtönben, hogy gond nélkül felépíthesse fényűző birodalmát. Nekem kicsit sok és meseszerű, de a zene elég jól ellensúlyozza a túlzásokat.

4.  Unbreakable Kimmy Schmidt

Ez a sorozat a naivitás csúcsa, ami bőven kapott hideget és meleget is. Az alapsztori szerintem zseniális: Kimmy Schmidt (az Office ex Erin-je) három társával együtt tizenöt éven keresztül (egy zakkant lelkésznek köszönhetően) földalatti bunkerben él. Egy napon kiszabaítják őket, a sztorijuk persze világszenzáció lesz. A sorozat gerincét az adja, ahogy Kimmy, aki érzelmileg megragadt egy tinédzser szintjén, felfedezi New York-ot, munkát és lakást keres. Optimizmusa megértem, ha valakinek sok, de a sztori erős (mondjuk volt már rá példa, lásd Blast from the Past) és én például szeretem ezt a karaktert.

5. Wayward Pines

Egy újabb tökéletes kisváros, sötét titkokkal. A nagysikerű Wayward Pines-trilógia írója szándékosan idézi meg a Twin Peaks világát, ami csak jót tesz a látványnak és a sorozat hangulatának is. A történet szerint Ethan Burke (Matt Dillon) titkosszolgálati ügynök azzal a küldetéssel érkezik Wayward Pines városába, hogy megtaláljon két eltűnt szövetségi ügynököt. De ő vajon kijut élve a városból? Minőségi darab, ráadásul Twin Peaks rajongóknak kötelező!

6. The Last Man on Earth

Itt van végre egy könnyesre nevetős. Pedig az alapsztori elég magányos: 2020-ra egy vírus kiirtotta ez emberiséget és csak egy férfi maradt életben. egy amolyan nagyon szőrös (bár már minek borotválkozna), nem túl vonzó, de szerethető Phil. Az egész annyira abszurd, hogy nem is gondolkodunk a miérteken. Eredetileg úgy tűnik, hogy a férfi a legeslegutolsó és mivel bármit megtehet, tényleg szószerint kihozza a maximumot a helyzetből. De aztán mégis lesz egy női szereplőnk is, hogy azért legyenek persze párbeszédek is. Ettől lesz igazán vicces, hiszen reális döntésnek tűnik utolsó emberként pl. nem megállni autóval a STOP táblánál, de hiába vagyunk az utolsó férfiak a Földön, ha él mellettünk egy nő, aki ilyenkor is idegtépően beleköt mindenbe. Ez lehet inkább alapból férfias, de a két szereplős vonal miatt együttnézős darab!

7. Happyish

Ezt még csak várjuk, de nagyon. Ha hihetünk a trailernek, kapunk egy jó karaktert (eredetileg Philip Seymour Hoffman játszotta volna), aki a boldogságot hajszolja. Mindezt ugye egy olyan világban, ahol felettesei feleannyi idősek, mint ő. Április, várunk! 🙂

8. Younger

Ezt is várom, egy elég jó csajos sorozatnak ígérkezik. A sztori: főszereplőnk, a 40-es éveit taposó Liza egy szingli anya, aki szeretne visszatérni a munka világába, ám nagyon úgy tűnik, hogy a menő munkákból időközben kiöregedett. Úgy dönt, próbát tesz, és 26 évesnek kiadva magát meg is szerzi álmai munkáját. A sorozat tizenkét epizódos berendelést kapott, a produkció pedig Darren Star nevéhez köthető, aki többek között a Szex és New York adaptációért is felelős. a sorozat március 31-én startol!

9. Fresh Off the Boat

Új arcok a távolkeletről, akik 1995-ben Washingtonból kiköltöznek Orlandóba. A kritikusokat meggyőzte az egykamerás komédia, hiszen egy üdítő családi sorozat, pont a legjobbkor. A 90-es évek iszonyat jót tesz neki, a férj-feleség dinamika pedig átlendít minket a laposabb faji poénokon is.

10. Man Seeking Woman

Ezt innentől már csak egyedül nézhetem, mivel bn-t elvesztettem az első rész után. Nagyon fárasztóak benne a poénok, tudom, de én hangosan tudtam rajta nevetni, mert szerintem tök eredeti. A sztorija annyi, hogy az átlagnál még egy kicsit rosszabb sráccal szakít a barátnője, így újra “csajozni” kezd. Vagyis kezdene, ha nem lenne ennyire béna. De aztán jön a troll és Hitler, plusz minden, ami főhősünk agyában megelevenedik egy-egy életszerűnek tűnő helyzet kapcsán, elég szürreálisan. Lehet, hogy csak kellőképp fáradt voltam hozzá, de az biztos, hogy ez sem mindenkinek bejövős. Trailerért kattints a képre!

manseekingwoman_keyart_1200_article_story_large

Ezt is látnod kell!

5 GASZTROFILM, AMIBE ÉRDEMES BELEKÓSTOLNI

Szerző

ek

Csoki-, munka- és sorozatfüggő.

Add Comment