Orange is the New Black – Itt a 3. évad előzetese!

The ‘Orange is the New Black’ ladies are badder than ever in Season 3 trailer

És igen! Piper, Red és Crazy Eyes már közeleg, megérkezett az OITNB vadiúj előzetese!

Nyáron végre folytatódik a női börtönös kaland és még jobban várom, ha már a trailer is ennyire ütős lett:

Egyszerűen imádjuk a netflixes sorozatokat, ez a darab pedig még hangos könyben is isteni. Olyan nincs, hogy ne adj neki egy esélyt, főleg most, hogy gőzerővel indul a 3. évad promója!

Csak pár morzsát szórtak az újdonságokról, de az tuti, hogy Larry-t, Piper férjét (tudod, az amerikai pités srác) kiiktatják, helyette viszont visszatér Alex (aki feldobta Pipert) és olyan arcokkal bővül a cast, mint Mary Steenburgen, Mike Birbiglia és Ruby Rose.

oc

Amit tudnod kell a sorozatról

Ez nem csak egy ügyesen kitalált történet, hanem egy igazi sztori inspirálta. Piper (Piper Kerman) létezik, az ő memoárja elevenedik meg 2×13 részen keresztül.

Humoros, okos és megdöbbentően nyers. A Netflix női sorozata már 22 díjat bezsebelt, főleg az iszonyat erős színészi alakításoknak köszönhetően. Persze a sztorija is eredeti, kevesen vállalnak be egy csupa női castból álló történetet, akik egy börtönben összezárva elég meredek leszbikus kalandokat élnek át. Egy vérbeli személyiségdráma, hiszen ez a lecsupaszított környezet mindenkiből a legrosszabbat hozza ki. A szereplők néha tényleg olyanok, mint az állatok, akik csak a mindennapi igényeiket elégítik ki. Egy közös: mindenkinek van egy fájdalmas pontja a múltban, ami fejben megnehezíti az újrakezdést, hiszen  a legnagyobb ellenségük a börtön falai között a saját emlékeik.

Meglepő, de igaz: a maga kb. 80-20%-os női szereplős arányával is aktívan él a sztori, köszöni, de jól megvan a férfi-női feszültségek nélkül is. Sőt, bár alapjaiban csajos sorozatnak kéne lennie, de ebben a formában legalább a pasikat is bevonzza.

2 kegyetlen évad a női börtönben

A sorozat középpontjában Piper Chapman áll, aki New Yorkban él vőlegényével, de a teljesen normális, törtvénytisztelő életébe villámként csap 10 évvel korábbi bűne és börtönbe kerül. Egy olyan igazi női börtönbe. Sosem tudtam elképzelni egy ilyen ingerszegény környezetben a mindennapokat, de ebben a sorozatban annyira nyers és sokszor hátborzongatóan fájdalmas, hogy tényleg igazinak tűnik.

A legrosszabb utána (sőt, már pár rész után) azt beismerni, hogyha egy gyengébb, egyáltalán nem talpraesett nő bekerül egy ilyen közegbe, nagyjából pár nap alatt félőrültté válhat. Ilyennek tűnt a legelején a Piper is, akinek együtt drukkoltunk, hogy legalább azt a napot élje túl, hiszen itt azért kemény játékosok vannak és az, hogy kiemelkedően intelligens, bőven kevés. Majd ahogyan ő is erősödött, formálódott és felvette a kesztyűt, már nyugodtan hátradőlve ismerhettük meg részről-részre a szereplőket. Általában egy rész egy karaktert múltját (és börtönbe vezető útját) mutatja be. Komolyan, itt mindenki hihetetlen egyéniség. Amiben még jó, nagyon jó, hogy több idősíkban ugrálunk, így fokozatosan ismerhetjük meg, hogy hogyan jutott Piper a női börtönbe, hogy ki volt ő és mivé is vált.

God. This is the loneliest place I’ve ever been and I lived in a tree for eight months.

A második évadban ugyanazt kapjuk, mint az elsőben, sőt, a dinamikája még talán jobb is. Már megismertük az erőviszonyokat és új arcokkal bővülve új kihívásokkal néznek szembe a női börtön vad lakói, de nem, és nem! Nem lesz unalmasab vagy erőltetett, fejlődnek a karakterek, a cselekmény pedig megállíthatatlanul sodor részről-részre.

+1 pont, a sorozat főcímdala, tökéletes választás a sorozat hangulatához. Hallgass bele!

Itt vannak a legjobb csajos sorozatok!

Ezeket is ajánljuk!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük