Az új kedvenc csajos sorozatom

A

Azon kevesek közé tartoztam, aki tényleg tudott rajongani 9 éve a Lipstick Jungle részeiért. Úgyhogy milyen jó hír ez nekem, hogy az akkori hármas, New York-i barátnős fogatot, akik 6,5 IMDb pontig jutottok, letarolta egy ugyanilyen csajos kör, akik viszont 8,1 ponttal robbantak be. De mit is tudnak ők? Lássuk, mit is hozott a The Bold Type!

A téma engem eleve megvett. Ott, ahol fősulisként bálványoztam a Lipstick Jungle félelmetesen munkamániás szereplőit, ott történt az is, hogy eldöntöttem, ha nagy leszek, bizony filmforgalmazónál vagy magazinkiadónál fogok dolgozni – ahogy a főszereplők-, és ez utóbbi nyert. Nem is volt kérdés, hogy adok egy esélyt a The Bold Type-nak, ami a Cosmopolitan főszerkesztőjének saját történetén alapul és betekintést nyújt egy női magazin mozgalmas mindennapjaiba.

A sztori


A történet onnan indul, amikor Jane Sloan megkapja álmai munkáját a híres Scarlet magazinnál, mint szerkesztő. A helyszín természetesen New York és ahogy lennie kell, főhősünk kap két barátnőt is, akik szintén a kiadónál dolgoznak. Egyikük Kat, a nyughatatlan social media vezető, a hármas másik tagja pedig Sutton, aki pedig a divat részleget erősíti kezdőként, pontosabban állati stréber asszisztensként.

Amiért szerettem

Azt fontos leszögezni, hogy mindhárman 25 évesek (és hopp, egyikük máris vezető), ami megalapoz egy egyfajta egyszerűséget, naivitást és útkerestét a lányoknál, mind a munkájukban, mind a magánéletükben. Ezzel egy elég esetlen kezdést sikerült összehozniuk, amiért két részen át hezitáltam, megéri-e ezt folytatni vagy tud-e bármi fordulatot hozni a maga egysíkuságában. Az, hogy a 10 részt gyorsan ledaráltam, gondolom sokat sejtet, de íme pár dolog, amiket bevéstem a pro sorba:

  • Nem bírom a főszereplő csajt, ahogyan ez nálam a sorozatok többségénél lenni szokott. Ez persze nem épp pozitívum, de a többi már tényleg az lesz. Sutton sokkal természetesebb, még Kat is szerethetőbb, mint a felszínesen tökéletes Jane, akinek kissé féligkész a karaktere. Viszont isteni szerencse, hogy a három lány együtt imádnivaló, főleg a 3. résztől kezd el igazán élni a szövetségük. Mivel különböző részlegeken dolgoznak, ezért sem laposodik el a sztori, hiszen más-más osztályokon zsizseghetünk a szereplőkön keresztül. Sőt, a főszerkesztő karaktere is izgalmasra sikerült, tökéletes ötvözi a félelmetes Miranda Priestly típust és az inspiráló, követendő vezetőt.
  • Nem annyira vattacukor, mint amilyennek tűnik. Kapunk a témák között komolyabb ügyeket is, mint a női egyenjogúság, a rák megelezősének fontossága vagy a bántalmazások terhei, amik mellett más-más formában állt ki a magazin.
  • Egészen valósághűen adták vissza a kiadói életet, kihívásokat, még ha kicsit elnagyoltan is. A párbeszédek nem olyan suták, mint amikor kamu szakmai beszélgetéseket hallhatunk egy-egy összecsapott filmben. Nekem kifejezetten öröm volt, amikor egy cikk kapcsán egyedi látogatói számot kérdeztek és inspirálóan ötvözték a folyamatos social jelenlétet a magazin értékeivel. Az tuti, ha ezt látom még fősulis fejjel, akkor is magazinkiadónál akartam volna dolgozni.

  • Szerettem a poénokat. Leginkább Suttonnal tudtam együtt nevetni, mert ő veszi a legkevésbé komolyan magát, de mint ahogy feljebb írtam, mindegyik főszereplőnk épp csak próbálgatja a szárnyait és ebben a státuszban igazán vicces pofára esések tudnak születni.
  • A zenék is feldobtak. Olyan, mintha egy trendi Spotify Pop listát nyomtam volna végig, egyértelműen illeszkedett a New York-i csajos, kiadói hangulathoz. Itt tudsz belehallgatni a hivatalos playlist-jükbe.
  • És ha már itt tartunk, tényleg nagyon csajos az egész. Férfiaknak egyáltalán nem való, viszont tökéletes barátnős néznivaló, amiben ettől az erős “Who run the world…” érzéstől minden rész után kicsit kedvet kaphatunk, hogy megváltsuk a világot.

Összességében: inspiráló, szórakoztató és van egy kis mélysége is, de pont annyi, amennyi egy csajos sorozathoz szükséges és nagy előny, hogy nettó három nap alatt le is darálható. Kezdj bele!

Még több csajos sorozat

CSAJOK, AKIK SOSEM NŐNEK FEL

Szerző

ek

Csoki-, munka- és sorozatfüggő.