Új kedvencek téli álomhoz

Good Behavior / Wilmington

Micsoda pech, hogy pont véget ért pár kedvencünk, mire eljött az évvégi pihenés ideje, így elég tanácstalanul bújtuk a lehetséges néznivalókat. Őszintén nem voltunk lenyűgözve az újoncok trailereitől, de ma elhatároztam: kigyűjtöm azokat, amik jó értékelést kaptak és lesz ami lesz, megnézzük mindegyik első részét. Nem sikerült túl jól a challenge, de akadt pár gyöngyszem, aminek érdemes volt esélyt adni.

Téli álom challenge

Hozzávalók: egy nap, amit semmittevéssel tölthetsz, maradék karácsonyi fogások és nasik, egy puha köntös, egy nagy pokróc és egy lista a sorozatokról, amikről “mindenki beszél”, de neked nem volt időd belenézni.

Az én mai jelöltem az alábbi 5 sorozat volt, amiből 2 győztesünk is lett a fennmaradó következő egy hétre.

1. Sense8

Folyton belefutok, már egyszer neki is kezdtünk, de egyszerűen nem fog meg, pedig sokan rajonganak érte. Örömmel láttam, hogy készült egy karácsonyi különkiadás, ami több sorozatnál is esélyt ad arra, hogy belekóstoljak a stílusába és akár az előzmények ismerete nélkül felvegyem a fonalat egy rész erejéig. Mennyit értettem belőle így, hogy nem láttam az első két évadot? A világon semmit. Az alapsztori is elég összetett: adott 8 ember, akik a világ küönböző részein élnek, ám egy nap rájönnek, hogy képesek egymás életében megjelenni: a gondolataikben, majd fizikailag is, mindezt úgy, hogy csak ők látják a másikat. Nagyon egyedi és merész a stílusa, de baromi nehéz átlátni és ha már megértesz valamennyire egyetlen szálat, ott van még további 7 karakter. Aki adna neki egy esélyt: az elejéről kezdje, mert a karácsonyi kiadás csak még egyet csavar az amúgy sem egyszerű sztorin.

2. Rectify

Már a 4. évadnál tart, mi pedig az első után megragadtunk. Nagyon szerettük, de amikor egy sorozat ennyire mély és nyomasztó, nehezen veszed rá magad a folytatásra, amíg nincs meg “az a pillanat”. Úgyhogy most úgy döntöttünk, hogy ez az a pillanat lesz és persze nem is tudtunk megállni egy után, így már itt borult a “mindenből csak egy részt” elméletem. Az első évadban Daniel Holden történetét ismerhettük meg, miután felmentik nemi erőszak és gyilkosság vádja alól. 19 év után visszatér szülővárosába, ahol nem fogadják tárt karokkal, rengeteg gyűlölettel és előítélettel kell szembenéznie, hiszen a helyiek nem bíznak az ártatlanságában. Borzasztóan kirekesztett, magányos darab és a második évad is erre az érzésre erősít rá. Van azonban a borússágában valami mély, amit kevés sorozat tud megugrani mostanában, érzelmileg annyira hiteles és olyan jó karakterekre épít, hogy biztosan téged is magával ránt. Trailer itt. 

3. Good Behavior

Ahogy sikerült elszakadnunk a Rectify-tól, beleestünk egy újabb csapdába, de a mai napomnak mindenképpen ez a sorozat a fénypontja. A főszereplője Letty a rossz döntések koronázatlan királynője, hibát hibára halmoz, az élete pedig romokban. Függő, alkoholista, nemrég szabadult a börtönből és összelopja magának a napi szükségleteit. Nem egy átlagos, piti tolvajként, hanem egy elegáns, kidolgozottabb formában. Ebbe a zűrbe csöppen bele Javier, a jóképű argentin bérgyilkos, akinek szószerint rabja lesz a lány és együtt csalnak, hazudnak tovább. A kémia szinte kézzelfogható, a sztori pörgős és folyton van miért izgulni. A főszereplő Michelle Dockery, aki a Downton Abbey-ből is ismerős lehet hozott egy új, izgalmas női karaktert: az kiismerhetetlens, intelligens tolvaj személyében, aki az okos játszmákon túl csak egy törékeny, összeomlott anyuka. Egyszerűen csak működik, ebből is sikerült több részt darálnunk egymás után.

4. Life in Pieces:

Választottam egy szórakoztatóbb sitcomot is, de mivel az előző kettőbe sikerült elmerülnünk, így ebbe még csak bele-bele néztem. Utánaolvasva rengeteg magyar rajongója is akad, hiszen kicsit Modern Family, kicsit Így jártam anyátokkal, könnyed, családi és a karakterek is szerethetőek. Az egyediségét az adja, hogy minitörténetekre épül, minden rész négyféle sztori. Ez egy olyan darab, hogyha bekapcsolod a háttérbe, pár nap alatt a végére érhetsz. Pedig már két évad is lefutott. Nézz bele itt!

5. Skam:

Ő még hátra van, de ha hihetünk az IMDb értékelésnek (9 pont, 3 évad után), akkor ennek egy bomba darabnak kell lennie. A norvég sorozatban tinédzserek mindennapjaiba csöppenhetünk bele, és mint a Gossip Girl nagy exrajongója, látom még ebben a gimis bugdácsolásban a potenciált. Plusz pont, hogy minden rész más karakter szemszögéből mutatja a történteket, ezt a változatos történetvezetést pedig az OITNB-ben szerettük meg igazán. Előzetes itt.

A legjobb újoncok 2016-ban

Itt a legjobbak listája!