Ezeket is látnod kell: kedvenc nyárkezdő sorozataink

Ígéretes újoncok a láthatáron! Izgalmas nyárnak nézünk elébe, hiszen olyan sorozatok kerültek a látóterünkbe, mint (kedvenceink között) a Feed The Beast, a Good Behaviour, a Roadies, vagy a Queen of South és még rengeteg friss várományos, akiket szép sorjában igyekszünk ledarálni. Nagyjából ebben a sorrendben, mert én David Schwimmer nem épp zökkenőmentes étteremnyitós sztorijára igazán kíváncsi vagyok, de a Downton Abbey-s Letty Dobesh főszereplésével debütáló drámasorozat trailerébe is nagyon bele lehet feledkezni.

De amíg eljutunk az újoncokhoz, lássunk pár darabot, amikkel mostanában ismerkedünk:

Billions

A sztori:

Két népszerű figura – akiket nem is akárkik testesítenek meg: Paul Giamatti és Damian Lewis – pofátlan harcát láthatjuk kibontakozni, amolyan félig House of Cards módszerekkel. Egyik főhősünk Bobby “Axe” Axelrod, az arcátlanul helyes 9/11-es túlélő, az Axe Capital, az egyik legnagyobb kockázati alap feje. Roppant népszerű figura, nagylelkűségével és magvas gondolataival mindig lekenyerezi a közelébe férkőzőket és a nyilvánosságot. Kivéve a könyörtelen new york-i államügyészt, aki átlát a mézes-mázon és tudja, hogy a hatalmas vagyon mögött piszkos ügyek bújnak meg. Figyeli a sármőr minden lépését, hogy nyakoncsíphesse, amikor végre hibázik.

Kiknek ajánljuk:

Fontos, hogy ez a sorozat nem a pilottal indul be, részről-részre kapunk egy új morzsát és egyre jobb lesz. Azoknak ajánljuk, akik szeretik az okos macska-egér játszmákat. A karakterek miatt sincs ok az aggodalomra, sőt, a kevésbé ismert arcok legalább olyan jók, mint a főszereplő nagyágyúk.

The People v. O. J. Simpson: American Crime Story

A sztori:

Az O. J. ügyet talán már senkinek sem kell bemutatni, de azokat a szívós embereket, akik mögötte és vele szemben álltak a bíróságon, arról már kevesebbet tudunk. A sorozat 1994. júniusától indít, amikor holtan találják Simpson exfeleségét (és egy férfiét, aki feltehetőleg az akkori barátja volt) és a nyomok elvezetnek a híres focistához. A fókusz azonban végig nem rajta van, hanem a jogászokon, akik érte küzdenek és akik ellene. Bár szinte atombiztosak a bizonyítékok, hogy a beszámíthatatlan, féltékeny exférj a bűnös, mégis porszem kerül a gépezetbe. TRAILER

Kiknek ajánljuk:

Én mondjuk elég felületesen ismertem a sztorit, így még megdöbbentőbb volt (folyamatos nem-hiszem-el élmény), hiszen minden részletével olyan lett, mint egy hihetetlen hollywood-i történet. Ennek ellenére azoknak is mond újat, akik ismerik az O.J. ügyet, hiszen a nyomozáson, tárgyalásokon túl az esküdtek, a vád és a védelem képviselői is – őrült izgalmas karakterekkel felvértezve –  talán még izgalmasabb sztorit rajzolnak ki, mint a futballsztár alaptörténete. Akik szeretik a bírósági drámákat és az igaz történeteket még izgalmasabban feldolgozó minisorozatokat, azok biztosan nem fognak csalódni.

LOVE

A sztori:

A Netflix rém egyszerű sorozata pont azt adja, amit egy kellemes sorozattól várunk. Elég csak félig figyelni, de érdemes úgy igazán, hiszen egy (hihető) kapcsolat elevenül meg a szemünk előtt két nagyon valódi karakterrel. Az esetlen, rajzfilmszerű Gus és a félig őrült jó csaj, Mickey totál nem illenek össze, de ettől lesz izgalmas a közös út, hiszen a szálak valahogy mégis úgy futnak, hogy félúton találkozhassanak. Előzetesért kattints ide!

Kiknek ajánljuk:

Nagyon You’re the Worst, kicsit Catastrophe, ahol a tökéletlen kapcsolatok vegyes érzelmeit érezhetjük át: hol egy “á, ezt ismerem” fejbólintással nyugtázva, hol egy máshogy ismerős hidegzuhanyként. Ezt a sorozatot ajánlom mindazoknak, akiknek elegük van a harcmentes, egyszerű kapcsolatok történeteiből és szeretnének egy valódi, jóleső esetlenebb love story-t. Ez nem több annál, de egy délután alatt amúgy le is darálni.

The Girlfriend Experience


A sztori:

Brutál egyszerű sztori igényesen csomagolva. A sorozat Steven Soderbergh azonos című filmje (nagyon rossz értékeléssel, ne próbáljátok meg) alapján készült, amiben eszkort lányok nyújtanak “barátnő-élményt”. A történet középpontjában a joghallgató Christine áll, aki próbál lavírozni az iskola, a jogi gyakornoki munkája és a – kapcsolatokra teljesen képtelen – magánélete között. A mókuskerékből azonban van kiút: egy közeli barátnője ráveszi, hogy próbálja ki ő is magát eszkortként. A dekoratív lány belevág. A sztori pedig magával sodor.

Kiknek ajánljuk:

Utólag is furcsállom, de nagyjából 2-3 este elég volt a teljes évadhoz. Egyszerűen követhető, építkező részek, egyedi képi- és zenei világgal (egyértelműen érezhető a Knick rendezőjének ujjlenyomata) az “átlag szomszéd lánytól” egy rafinált luxus barátnőig, de a legnagyobb kérdés számomra végig az volt, hogy miért? Egy intelligens joghallgató hogyan lesz egy megvásárolható tárgy? Ajánlom azoknak, akik a trailer közben ugyanezt akarják megtudni.

Harry Bosch – A nyomozó

A sztori:

A címe nem csal, erősen bűnügyi sztori. Harry Bosch, a Los Angeles-i gyilkossági nyomozó bármi áron kész igazságot szolgáltatni az áldozatoknak. Viszont a fő karakter viszi el a hátán a sorozatot: a megingathatatlan külső mögött egy olyan férfi rejtőzik, akit kísért a saját múltja, elég magának való és a családi problémák sem könnyítik meg a mindennapjait. Kedvcsináló itt!

Kiknek ajánljuk:

Aki pont annyira imádja a Michael Connelly könyveket, mint én, de minimum ismeri őket. Vagy aki szereti a nyomozós sorozatokat a TV-ben, mert alapvetően elég CSI, NCIS ésatöbbi vonal, csak sokkal izgalmasabb főszereplővel, kevesebb felesleges hatásvadászattal (szerintem csak egy kocsi robbant fel) és jobban kidolgozott szálakkal, pár kiemelt bűntény körül.

Végre újra itt a kedvencem: UnREAL – 2.évad

A sztori:

Számomra egy nagyon várós visszatérő. Egy “Nagy Ő” típusú reality kulisszái mögött játszódik a sorozat, antihősökkel, műdrámákkal, az első megrendezett résztől a végső kiválasztásig. Sokat írtam már róla, úgyhogy nem is mondanék többet, mint ami a trailerből is kiderül.

Kiknek ajánljuk:

Azon túl, akik olyan sebességgel fogyasztották, mint én, azoknak is ajánljuk, akik szeretik a reality-ket, de kifejezetten azoknak tetszik majd, akik nem. Tökéletes torz tükör és mivel teljesen normális embereken keresztül éljük meg, nem hiányzik belőle az egészséges irónia sem.

Végre újra itt bn kedvence: Bloodline – 2. évad

A sztori:

A Bloodline első évadjának központjában a Rayborn család áll. A Rayburn House pedig a családi vállalkozásuk, ami egy kellemes panzió trópusi környezetben. A “paradicsomi” helyszín minden szeglete hemzseg a fájó emlékektől, ráadásul a Rayburn családban tradicionális családi hierarchia működik, ami nem kis részben okozója a bajoknak. A dráma a sorozatban előre haladván egyre sötétebbé, hátborzongatóbbá és véressé válik, az első évad nem okozott csalódást, sőt, a tavalyi év legjobb családi dráma sorozata volt. A 2. évad trailere itt.

Kiknek ajánljuk:

Mindenkinek, aki szereti a bonyolult kapcsolati, de különösen családi drámákat. Ugyanakkor a sorozatra jellemző a lassú építkezés, így csak azoknak ajánljuk, akiket nem riaszt el ez a viszonylagos lassúság. Nagyon megéri a türelem.

A legjobb sorozatok 2015-ben!

Top 10 újonc