A legviccesebb sorozat esős időre

A

Jó, igen, a legviccesebb sorozatok (bocs Office vagy Jóbarátok 8. évad) most egy emberként sóhajtottak fel, a teljesség kedvéért a cím valahogy így festene: Az egyik legeredetibb humorú sorozat az újoncok közül.

A vonzó besorolás egy valóban intelligens, szerethető, szellemes sorozatot takar, amiben nagyon élnek a karakterek, tényleg lehet egy jóízűt nevetni a poénokon és ráadásul még sztorija is van. Itt jön máris 3 nyomós érv, miért válaszd a Catastrophe-t egy esős napra:

1.  Ez a páros annyira működik. Nem az a fajta sorozat, ahol érezhetően küzdenek a szájba rágott mondatokkal és kitalált személyiségekkel, a főszereplők (Rob Delaney és Sharon Horgan) a való életben is híresek az egyedi, fanyar humorukról. Ők együtt, szabadszellemű párként egy valóban egyedi dramedyt töltöttek meg élettel, igazából olyan, mintha csak magukat adnák, amiért a sorozat elejétől a végéig azt mondhatod, hogy úgy ahogy van, vicces. Ritka az, amikor a szereplő egy őszinte grimasszal is képes feldobni a csendet, de itt ez egyértelműen megvan.

catastrophe

2.  Van története is, ami nem merül ki annyiban, hogy két hasonló ember összejön és jól elvannak. Hasonlóan a másik új kedvencünkhöz, a Togetherness-hez, itt is a kapcsolatok egy komolyabb szakaszát láthatjuk. A sztori, azaz a címben visszaköszönő katasztófa arra épül, hogy egy amerikai üzletember és egy ír tanárnő véletlen találkozása hogyan vezet egy közös babához és ezzel együtt egy hatalmas döntéshez.

Pár hét ismeretség után bevállalják, hogy lesz ami lesz alapon belevágnak a közös élet tervezésébe – még ha félig kényszerből is – egy normális jövő reményében. Bár a sztori nyomokban drámát is tartalmaz, nagyon szerethető az, ahogy ezt a komoly és ijesztő helyzetet a megfelelő mennyiségű komolytalansággal élik meg, elengedik a tipikus, koholt női-férfi konfliktusokat és kihozzák magukból és a kapcsolatukból a legjobbat. Már amennyire a helyzet engedi.

A sorozat lendületét egyértelműen a gyors párbeszédek, velős poénok és az “olyan rémes, hogy már élvezem” ír zenei alapok adják, ami nagyon jól megalapozza a sorozat alaphangulatát.

3.  Már a második évadnál tart és egyáltalán nem fulladt még ki ez a férfi – terhes nő – összeköltözünk és irány az ismeretlen vonal, több gyerekes családként az irónia talán még jobban üt. Van mit tanulnunk tőlük, bár ez csak egy sorozat, de néha tényleg jólesik kevésbé komolyan venni magunknak, meg úgy az életet. Szóval: esős idő ide vagy oda, ezzel a sorozattal jó pár órára bevackolhatjuk magunkat úgy, hogy minőségi szórakozásban lehet részünk.

Ez is érdekelhet még

5 sorozat, ami miatt megéri virrasztani

Szerző

ek

Csoki-, munka- és sorozatfüggő.