Megérkezett a Better Call Saul pilot

M

Úgy tűnik,a Breaking Bad spin-off meglehetősen erősre sikeredett, legalábbis a pilot reményre ad okot.

A Breaking Bade-t kétszer is látott szemmel néztük meg a régóta várt Better Call Saul-t. Talán mondanunk sem kell, a léc így meglehetősen magasan helyezkedett el,ami egyébként minden sorozatos elvárásunkra igaz egy ideje.

A sorozat egy olyan történet kezdete, aminek a végét már ismerjük.

Saul felemelkedése és bukása

A Better Call Saul elég hatásos – fekete-fehér – képkockákkal kezd: Saul Goodman, korábbi nevén Jimmy McGill a dörzsölt ügyvéd kegyvesztett lett, s egyedül dolgozik a pult mögött egy gyorsétteremben Nebraskában. Valójában a sztori végét elég jól ismerjük: Saul megszerezte élete legnagyobb ügyfelét, aki miatt végül mindenét elvesztette. A kérdés tehát az, hogy milyen lehetett út, amit Jimmy McGill megtett addig, amíg Walter White bement először az irodájába. A spin-off erre keresi a választ.

Cadillac helyett Suzuki

A sorozat 2002-ben kezd, Saul még csak egy jelentéktelen zugügyvéd, szinte zéró ügyféllel. A Breaking Bad-ben látott magabiztosságnak még nincs sok jele, ez a srác még nem Saul Goodman, csak egy jelentéktelen alak, aki Cadillac helyett egy szinte roncs Suzuki Esteem tulajdonosa.

better call saul pilot
A tárgyalótelemben ugyan már felsejlik némi jele az érvelésben a tipikus sauli fondorlatoknak, de még messze vagyunk a zsigerből mindenre választ adó rutinos szélhámostól.

Üde színfolt a Breaking Bad  rajongóknak: felbukkan Mike Ehrmantraut is, aki meglepő módon parkolóőrként tengeti napjait. Reméljük később még látjuk.

Félreismerhetetlen Breaking Bad kézjegyek

Nemcsak nyomokban érezzük a Breaking Bad feelinget, hanem egyelőre a Better Call Saul konkrétan olyan, mint a Breking Bad. A képek gyönyörűek, az utcákról, a sivatagról, az égről – ahogyan már megszoktuk. A tartalmat illetően is elég szembeöltő a hasonlóság, példának okáért a Breaking Bad eslő részeiben szintén senki nem halt még meg.

El kell ismernem, a pilot ugyan kissé lassú volt, de az utolsó akció, amikor Jimmy bevonja a srácokat, akik korábban megpróbálták lehúzni 500 dollárral, eléggé felpörögnek az események.

Aki szerette a Breaking Badet a Better Call Sault imádni fogja. Aki még nem látta, annak élete legjobb sorozatos időszaka jöhet el: a spin-off majd a sorozat klasszikus megnézése egy feledhetetlen utazás lesz.

Szerző

bn

Bölcsészből kockába modulálódott sorozat, fim és adat junkiként tengetem napjaimat.

Add Comment