Aznap éjjel: 5 hátborzongató elmélet

A

Ha hétfő, akkor Aznap éjjel, ez nem kétség. Már túl vagyunk a minisorozat felén, így eljött az idő, hogy körbenézzünk, kiket gondolnak a rajongók lehetséges bűnösnek, hiszen bárhogy csavarnak a sztorin, továbbra is azt a legnehezebb elképzelnünk, hogy Naz lenne a gyilkos. A történetről bővebben itt olvashatsz.

Most olyan személyeket is felidézünk, akik nincsenek szem előtt, de érdemes megjegyezni, fejben átpörgetni a felbukkanásukat. Ez a sokféle hipotézis is azt bizonyítja, mennyire brilliáns a sorozat, hiszen a részletekben is őriz még meglepetéseket. Vigyázz, spoiler veszély!

1. A halott lány nem Andrea Cornish.

Mi van akkor, ha az egész csak egy csapda, amiben Andrea többféle droggal (köztük ketaminnal) kábította el Nazt olyannyira, hogy a fiú tényleg semmire ne emlékezzen? Az asztmája csak a hab a tortán, hiszen a sok szer együtt okozhatott olyan rohamot, amitől kiesett neki a teljes éjszaka. Cserébe ráhúznak egy gyilkosságot, hogy ő ölte meg az Andrea-ra hasonlító lányt. De miért nem ismerik fel a koronatanúk, hogy a holttest nem egyezik? Emlékezzünk csak, hogy a mostohaapa hirtelen reakciója az volt, hogy a halott lány nem Andrea.

2. A mostohaapa biztosan titkol valamit.

Egyes teóriák szerint végig a lakásban volt és várta az alkalmat, amikor végezhet Andreaval. Eszerint a lány azért is fordult a drogok felé, hiszen édesanyja meghalt, a mostohaapjával pedig szexuális viszonya volt. Sőt, a férfi követte Naz-t, hogy vele is végezzen és ő volt a motoros, akivel a 4-es pontban egy teljesen más történetet nyitunk ki.

76deee90-31ff-0134-065e-062f3a35be5f

3. Fred, Naz börtöntársa tudja, ki a gyilkos.

Ezért is tartja a fiút magához közel. Egyes találgatások szerint a nagy befolyással bíró drogdílernek tartozott a lány, ezért intéztette el egy emberével, a pakisztáni fiú csak rosszkor volt rossz helyen. Mivel ő ismeri a teljes sztorit, szárnyai alá veszi Naz-t, így követve közelről a fő gyanúsított ügyét. Ha nem is sáros teljesen a sztoriban, Freddy tudhat valamit.

4. Naz édesanyja is titkol valamit.

Amikor a nyomozók kimennek a fiú otthonába, Naz édesanyja mindenkit megelőzve kutatni kezd valami után a fia szobájában. A következő jelenetben már az emeleten látható és halljuk a mosógép hangját, amit korábban még nem hallhattunk. Vajon mit tudhat?

5. A motoros aznap éjjel.

Emlékeztek arra a motorosra, aki a kihalt utcán megállt a menekülő Naz mellett a piros lámpánál? Emlékeztek arra az összenézésre? Mi van, ha ő is benne volt, sőt mi több, ő volt a gyilkos, majd követni kezdte a menekülő fiút?

Riz-Ahmed-as-Naz-in-The-Night-OF

Akik túl nyilvánvalóak lennének: a gyanús szomszéd, a fekete halottszállító a pilotból, Trevor,a rasszista drogdíler vagy az eltitkolt haverja, akik az utcán belekötöttek Nazba. Bármelyikük lehet.

Fontos(nak tűnő) nyomok még

A hátsó bejárat nyitva volt. Amikor kiderült, hogy Naz allergiás a macskára, Andrea a hátsó ajtón tette ki a kisállatot, amit aztán be sem zártak. Nem valószínű, hogy egy idegen itt jutott volna be, ezért ebben a verzióban egy ismerős lehetett a gyilkos.

A macskának is fontos szerep jutott. Tudjuk, hogy valami lesz vele, de az egyik legelborultabb változat szerint ugyanazt a macskát vélték felfedezni azon a képkockán is, amikor Naz édesapja kilépve az utcára jön rá, hogy a taxijának nyoma veszett. Nagy eséllyel véletlen – hisz csak egy macska, de egyes találgatások szerint egy szemtanú ezzel jelzett a családnak, hogy “tudja, hol laknak”.

Fontos motívum lehet a szarvasfej is. Ki ne tudná felidézni vagyis ki tudná elfelejteni azokat a hatalmas agancsokat és “mindentlátó” szemeket Andrea lakásának falára függesztve? Olyan elméletett is olvastunk, miszerint ezen keresztül figyelték a lányt, beépített kamerával. Ez bármennyire is elvetemült, valami szerepe egyszerűen kell, hogy legyen.

Az a nyikorgó zaj. Amikor újra láthattunk egy gyors visszaemlékezést Naz és Andrea együttlétéből, hallhatunk egy halk ajtócsukódást. Valaki ott járt? Végig ott volt?

És ez csak néhány a rengeteg rajongói elméletből, ami bár közelebb nem visz minket a megoldáshoz, de mindegyik a maga módján elgondolkodtat. Abban a többség egyetért, hogyha benne is volt, nem Naz volt a gyilkos (hogy úszta volna meg vérfoltok nélkül?) és az sem valószínű, hogy Andrea végzett magával. De akkor vajon melyik hipotézis lesz a nyerő? A saját kevert verziónkban a gyilkos valóban ott volt aznap éjjel és várta az alkalmat, hogy végezzen a lánnyal, a hátsó ajtón ment be, akár a motoros is ő lehetett, de szinte biztosak vagyunk abba, hogy Naz sem teljesen ártatlan. Nem feltétlenül bűntársként, de biztosan többet látott és többre emlékszik, mint amit bevallott, valami olyat, ami miatt felgyűlhetett benne az a düh, amit a börtön falain belül apránként ad ki. Várjuk a folytatást!

Mondd el te is a véleményed!

Szerző

ek

Csoki-, munka- és sorozatfüggő.