2016-os filmek és sorozatok a fárasztó hétfők jegyében

2

Ajánlunk valami jót, valami könnyűt, valami szórakoztatót még idénről. Olyan darabokat gyűjtöttünk, ami nem igényel nagy elmélkedést, nem akar a látottaknál több lenni, így tökéletes választás lehet egy nyúzott hétfő estére.
Hoztunk filmeket és sorozatokat is, csak győzzetek választani!

Filmválogatásunk

1. Mielőtt megismertelek

Most többen felsóhajtanak, hogy ez lényegében egy dráma. Valóban, egy kicsit fáj és előfordulhatnak könnyek is, de néha annyira jólesik beleszeretni egy filmbe, majd darabokra hullani a végére. A sztoriról: Louisa “Lou” Clark bár jellemzően optimista természet, hatalmas próbatétel elé állítja az élet, amikor elvállalja, hogy gondját viseli egy fiatal, gazdag bankárnak, aki két évvel korábban egy baleset következtében kerekes székbe kényszerült. Szívetmelengető, mégis humoros, igényes darab, igazi könyvélmény filmben.

2. Rossz anyák

A Rossz anyák a másik véglet: végtelen röhögés, igazi csajos szórakozás. A sztori elvben arra erősít, hogy anyának lenni nem egyszerű feladat. Ennél az alapszál sokkal habkönnyűbb és azzal a váltással indítja el a lavinát, amikor Amy besokall a napi rutintól, a ráháruló feladatoktól és a túlbuzgó anyáktól. A karakterek szerencsére elég jók ahhoz, hogy feledtessék a néha közönségességbe fulladt poénokat, ha csajos vígjátékra szomjazol, ez lesz a te választásod.

3. A kiskedvencek titkos élete

Kutyásoknak, cicásoknak, kicsiknek és nagyoknak – bárki belebújhat ebbe a pihe-puha animációs filmbe. Nem, itt sem kell gondolkodni, a kiskedvencek cukik és néha még nevetni is lehet. Már-már túl könnyed, de aki kedveli az animációk (más)világát, azoknak kötelező megnézni, mit is művelnek a háziállatok, amint elhagyjuk a lakást. Természetesen semmi jót.

4. Eddie, a sas

Az év legkellemesebb csalódása, amire nehezebben vettem rá magam (talán a cím teszi), de imádtam minden percét. Eddie valóban egy közülünk, akinek az álma nem kevesebb, mint síugróként indulni a téli olimpián. A merész elhatározás persze becsülendő, de van egy fontos nehezítő tényező: Eddie borzasztóan kétballábas. Edzői a lehetetlent vállalják. De Eddie-t mindenki szereti, te is fogod!

5. Bridget Jones babát vár

 Egy újabb Bridget film, amiben minden nő magára találhat. Lássuk be, Bridget Jones már egy személyes brand, aki ha mellélő, azt is elnézzük, hiszen hálásak vagyunk minden részért. Az új is nagyon nevetősre sikerült, ha szeretted a korábbi részeket, akkor segítünk: ez is pontosan ugyanazt adja, mint az előzőek. A jó értelemben.

+1: Kaliforniai álom

Még nem érkezett meg a magyar moziba, de már annyira közel van. Két kedvenc színészünk egy filmben, alig várjuk a premiert, ami biztosan az év méltó zárása lesz majd az “agykikapcsolós” filmek kategóriájában. Nézd csak:

Sorozatok

1. A válás

 Sarah Jessica Parker egy nagyon új szerepben. Mindenki Carrie Bradshaw-ját egy újabb párkapcsolati krízisben ismerhetjük meg, az HBO sorozatában éppen válik. Nem is akárhogyan: igazi adok-kapok, amiből mindkét fél bőven kiveszi a részét. A középkorú Frances miután elhatározta magát a nagy lépésre, egy sokkal nehezebb kihívás előtt találja magát: bele kell vágnia a nagybetűs újrakezdésbe. Alapvetően nem egy körömrágós, nagyon fordulatos darab, de ad valami újat, egy olyan érzést, ami talán sok középkorú nőben motoszkál és itt kibonthatja, hogy “mi lenne ha”. Mit szólnak a gyerekek, hogyan lehet békésen elválni és mi vár ránk a megszokott, beleunt házasság után? Érdemes bekapcsolódni.

2. Barátnő rendelésre

Szintén egy végtelenül egyszerű sztori igényesen csomagolva. A sorozatban eszkort lányok nyújtanak “barátnő-élményt”. A történet középpontjában a joghallgató Christine áll, aki próbál lavírozni az iskola, a jogi gyakornoki munkája és a – kapcsolatokra teljesen képtelen – magánélete között. A mókuskerékből azonban van kiút: egy közeli barátnője ráveszi, hogy próbálja ki ő is magát eszkortként. A dekoratív lány belevág. A sztori pedig magával sodor.

3. Gilmore Girls – A Year in the Life

4 rész, 4 évszak, 1 évnyi tömény Gilmore Girls. Kell ennél több? Ez sem egy férfias szórakozás, inkább barátnős program és csak egy nagy baj van vele: lehetetlen leállni egy rész után. Az egész olyan, mint egy egészestés film, de aki nem ismeri az előzményeket, azt biztosan nehezebben kapja el a Stars Hollow-i hangulat. Miről is szól? Semmi komolyról, mégis olyan életszerű, egy teljesen mesebeli környezetben. Kellemes, finom és valahogy közelebb hozza a karácsonyi életérzést.

4. Catastrophe

Végre egy intelligens, szerethető, szellemes sorozat, amiben nagyon élnek a karakterek, tényleg lehet egy jóízűt nevetni a poénokon és ráadásul még sztorija is van. A címben visszaköszönő katasztófa arra épül, hogy egy amerikai üzletember és egy ír tanárnő véletlen találkozása hogyan vezet egy közös babához és ezzel együtt egy hatalmas döntéshez. A sztori nyomokban drámát is tartalmaz, nagyon szerethető az, ahogy ezt a komoly és ijesztő helyzetet a megfelelő mennyiségű komolytalansággal élik meg, elengedik a tipikus, koholt női-férfi konfliktusokat és kihozzák magukból és a kapcsolatukból a legjobbat. Már amennyire a helyzet engedi.

5. This Is Us

Ígérem, nem írom le mégegyszer, mennyire egyszerű az alaptörténet, de ez is tényleg a mindennapokra épít. A sorozatban négy szálat látunk párhuzamosan kibontakozni más-más karakterekkel, de persze van bennük közös: mind a négyen egy napon születtek. Inkább az érzelmekre épít, sem mint az akció vagy izgalom faktorra, de borzasztóan szerethető, hiszen a legerősebb kötelék, ami átfogja a teljes képet, azok a családi gyökerek.

6. A kenderfutár

Aki élből elveti ezt az HBO-s sorozatot a magyar címe miatt, azoknak üzenjük: nem egy újabb díler sztori. New Yorkban járunk, ahol egy biciklis elosztó szórja szét nagyon különböző embereknek a füvet. Bár ő se semmi figura, de a sorozat lényege azok a sztorik, akiknek szállít: kik ők, mi az élettörténetük és mi történt, amiért igénybe veszik a Kenderfutárt. Minden rész olyan, mint egy kisfilm, amit a biciklis díler köt össze, bár ő szinte csak jelzésértékűen bukkan fel a történetekben.

7. Lovesick

Az egyik Netflixes kedvencünk, ami igazi agyrelax. Tipikus romantikus-szenvedős sorozat, ahol semmi sem úgy alakul, ahogy a nagykönyben meg van írva. Egy baráti társaság mindennapjait és szerelmi botlásait követhetjük, de valahogy mindig a “maradjunk barátok” érvényesül ott, ahol többnek kellene kibontakoznia. Aranyos, lazán fűzött fordulatokra építkező szórakozás a hétfő esték kitöltéséhez.

Páréjszakás kalandok

Ezekkel a sztorikkal megéri eltölteni próbaként egy-egy éjszakát!

Szerző

ek

Csoki-, munka- és sorozatfüggő.