A legjobb visszatérő sorozatok 2017-ben

A

A 2017 legjobb sorozatait bemutató cikkünk folytatása nem is lehet más, mint az év visszaérőinek listája.

Az újonc sorozatokkal szemben egyfajta kihívást jelent, hogy a visszatérők között olyan sok volt az extrém kiemelkedő, hogy szinte képtelenségnek tűnik sorrendet felállítani, mert egyszerűen nem lehet a sok zseniális darab között a “leget” megtalálni. Persze valahol szerencsés is a helyzet, hiszen így kisebb rizikót vállal, aki ezen sorozatokat folytatni szeretné, esetleg még csak most kezdi (az igazsághoz hozzátartozik, hogy esetünkben is számos olyan folytatásos darab akadt, amit csak idén kezdtünk el)

Szóval sorszámok nélkül következnek az Addikítv szerkesztőinek kedvenc visszatérő szériái a 2017-es évből.

Leftovers 3. évad

Őrült, zavaros, iszonyatosan megrázó. Annak idején az első évad kapcsán is körülbelül így éreztünk, de a hatás minden egyes szezonnal fokozódott. Anélkül, hogy a történet leírásába bocsátkoznék, a sorozat egyik fő témája a gyász feldolgozása egy igen sajátságos körülmény mellett.

Eredetileg a második évaddal tervezték befejezni a Leftoverst, de a rajongói nyomás hatására kaptunk még egy utolsó évadot. Mivel a második szezonban igen látványosan tetőzött a sorozat a hatást illetően, félő volt, hogy a harmadik évadban nem sikerül az alkotónak hasonló színvonalat hozniuk. Szerencsére az ellenkezője történt, még jobb befejező évadot kaptunk, még több sokkoló pillanattal.

Gomorrah 3. évad

Ha röviden kellene jellemeznem a Gomorrát, az első dolog, ami az utolsó évad megnézése után beugrik az a konstans színvonal. A harmadik évad során is már az első epizóddal kezdve berántanak és elég nehéz ellenállni (már ha akarsz) a binge watholásásnak.
Spoiler mentesen csak annyit mondhatok, hogy a szokásos egymás kaszabolására építő alapkonfliktusok mellett egy igen meglepő szövetségre épül az évad. Voltak döbbenetes fordulatok és évad záró, szóval egy percig sem unatkoztunk.
Némi fejlődés ebben az évadban is tetten érhető, és 2018-ban izgulhatunk tovább, mert érkezni fog a negyedik évad is.

Black Mirror 4. évad

A 2017-es év a Black Mirror új évadjával zárult. A sorozat a technológia és az ember viszonyáról szól, pontosabban arról, hogy az egyre tágabb technológiai lehetőségeket az emberek miként tudják rosszul használni. Az új évad szintén zseniális, habár olyan epikus darabok nem feltétlenül születtek, mint a 3. évad San Junipero-ja, de valljuk be az olyan magasra állította a színvonalat, amit szinte lehetelten megugrani. Ennek ellenére nem érdemes kihagyni a negyedik évadot sem.

Better Things 2. évad

Szinte véletlenül bukkantunk az egyik legszellemesebb vígjáték sorozatra 2017-ben.
Fáradt, szarkasztikus, fájdalmas, nyers, erős, karakteres, bámulatos. Sammy, a három lányát egyedül nevelő anyuka története úgy láncol a képernyő elé, hogy észre sem veszed. Nem történik igazán semmi, mégsem bírsz elszakadni, mert olyan, mintha egy ablakon át néznéd a szomszéd család mindennapjait. Jelenleg már 2 évadon keresztül élvezheted a hihetetlenül jó fej anya mindennapjait.

Ajánlónk a Better Thingsről

Better Call Saul 3 .évad

A webes hozzászólások között zajló cicaharcok tárgyát képezi folytonosan, hogy ki szereti, vagy nem szereti a Breaking Badet, vagy hogy az előzmény sorozata-e a jobb. Az bizonyos, hogy az új, harmadik évad sem adott a megszokott színvonal alá a Better Call Saul-ban.
Az utolsó évad meglepően szomorkás pillanatait mutatja be a Jimmy McGill-ből Saul Goodman-hez vezető útnak. Nagy plusz, hogy az évad során gyakran érezhettük úgy, mintha két sorozatot néznénk, egyet Jimmy-ről, egyet pedig Mike-ról.

A harmadik évadban újabb régi ismerősök is visszaköszönnek a Breaking Bad-ből, szóval a karakterek terén sem lehetett okunk a panaszra.

Insecure 2.évad

Az HBO sorozatának első évadját élveztük, de kellett egy kis idő, amíg megszoktuk. Kicsit a kezdeti széria lassacskán indult, és főleg a Issa Rae tehetségére, építkezett. A második évadra hatalmasat fejlődött, a többi karakter is nagyobb szerepet kapott, a végeredmény pedig egy esetenként egészen mély, romantikus vígjáték sorozat lett.

Az első évados szakítás kiheverése körül forgott az alapsztori, de az új évadban az ex-barát, Lawrence nézőpontja is hangsúlyosabban megjelent. Összességében az Insecure kiváló második évadja egy se veled, se nélküled történet lett, úgy hogy nem áldozták be nagyon a főszereplő karakterét. +1 jár a kiváló R&B muzsikáért.

Master of none 2. évad

A Girls zseniális “fiú változata”, párkapcsolati ügyek, kulturális kérdések, egy vicces, de mégis néha kifejezetten intellektuális sorozatban. Néha komoly témák vannak terítéken, mint az idősek kezelése, az indiaiak foglalkoztatása a filmiparban, vagy a melegség elfogadása családon belül, máskor pedig a standup jellegű poénok dominálnak.

2017-ben jött ki a második évad, ami még jobb lett az első évadtól is. Mi bevallom idétlen sorrendben néztük végig a két évadot. Véletlenül kimaradt, és a második évaddal kezdtünk, aminek első epizódja annyira jól sikeredett, hogy elég gyorsan ledaráltuk az évadot, majd következett az első. Így is minden érthető volt, de ha egy mód van, a lineáris fogyasztást javasolnák.

Stranger Things 2. évad

A 2016-os év egyik legnagyobb kaliberű, 80-as évek stílusú sorozatának folytatása legalább annyira jól sikerült mint az első évad. A fő sztori is sokkal fókuszáltabb, de mindenki sztorija jobb összességében. Talán El sztorija kicsit halovány, de végül a karakterek fejlődése ebben az évadban is tetten érhető.

Fargo – 3. évad

A “közvélekedés” szerint ez az évad volt a leggyengébb az eddigiek közül. Az lehetséges, hogy a sztori nem ütött akkorát önmagában, mint az első vagy a második évadban, ellenben az abszurd, fekete humorral átszőtt Fargos hangulat, kiváló színészek, egyedi karakterek ebben az évadban is adva voltak, így ezt a szériát sem szabad kihagyni.

Hívj meg minket egy kávéra

2017 legjobb újonc sorozatai

Minden évben úgy érezzük, hogy jobb sorozatok kerültek elénk mint az azt megelőző évben. Ez persze valószínűleg illúzió, inkább csak máshogyan jók a szériák mint 1 éve, de az biztos, hogy 2017-ben is jópár” binge watchban” volt részünk, amit az újoncoknak is köszönhettünk.

 

Szerző

bn

Bölcsészből kockába modulálódott sorozat, fim és adat junkiként tengetem napjaimat.